Achter Le Club des Vins zit ik, Nadien de Visser, dagelijks te tikken en wijn te proeven. In 2011 (!) ontstond het idee van Le Club des Vins. Dat gebeurde – hoe kan het ook anders? – in Frankrijk. Ik studeerde een half jaar aan de Université d’Aix- Marseille en woonde in Aix-en-Provence. Elke dag een croissantje, een fles rosé en een beetje studeren. Ik leefde als een god in Frankrijk en het was fantastisch.

Door een aantal wijnproeverijen sur place kreeg ik de smaak flink te pakken. Als een spons nam ik alle informatie op en ging ik me steeds meer in wijn verdiepen. Ik kon niet wachten tot ik het aan het thuisfront kon vertellen. En zo gooide ik de TGV vol met wijn. Eenmaal terug in Nederland organiseerde ik een wijnproeverij. Een feest was geboren! Dat doen we nog een keer, en nog een keer..

Zo ontstond Le Club des Vins. In 2014 richtte ik dit wijnblog op, waar ik al mijn wijnverhalen, proefnotities en wijnreisjes met de interwebs deel. Inmiddels heb ik mijn kennis getoetst met het SDEN-3 en WSET-3 examen en ben ik sinds 2017 docent bij de Wijnstudio.

Cijfers

Le Club des Vins heeft 5.000+ unieke bezoekers per maand (peildatum juni 2018). De doelgroep van Le Club des Vins zijn zowel mannen als vrouwen met de grootste groep in de leeftijd van 25 – 45 jaar.

  • Facebook: 1900+ volgers
  • Instagram: 1700+ volgers

wijnspijsdiner meerema platenburg

Wijnproeverij

Zin om eens wat anders te doen op vrijdagmiddag dan bier lurken? Huur dan Le Club des Vins in voor een spetterende proeverij om het weekend mee in te luiden. Dat kan gewoon op kantoor, of gezellig in je eigen huiskamer.

le club des vins wijncursus

Wijncursussen

2017 was het jaar van de allereerst Le Club des Vins wijncursus en het lijkt me TE GEK om hiermee door te gaan. Bij genoeg animo start er in 2018 weer eentje. Check even deze pagina voor meer info.

Schrijven

Heerlijk vind ik dat. Urenlang kan ik schrijven over wijn. Als ik weer een nieuwe wijn heb ontdekt, of gewoon iets tofs wil delen. Dat doe ik ook in opdracht. Zo schrijf ik regelmatig voor onder andere Wijnig, Poot Agenturen en Wijnkoperij Platenburg. Meer bij samenwerken.