2018: het jaar dat mijn wens uitkwam!

2018: het jaar dat mijn wens uitkwam!

Heb je een wens? Spreek hem uit. Denk er aan. Maak het concreet. Het gaat niet over dromen, maar over wensen.

Makkelijk gezegd dan gedaan, dat snap ik wel. Maar dat wensen kunnen uitkomen, bewijst het afgelopen jaar maar weer. Tien jaar geleden wist ik het verschil tussen chardonnay en sauvignon blanc niet eens, laat staan dat ik dacht dat ik ooit van de wijn zou kunnen leven. Ik denk vanaf een jaar of drie geleden riepen de mensen in mijn omgeving of ik niet eens voor mezelf moest beginnen? Eh en wie gaat dan de huur betalen? Ik zag het nooit als een optie. Toch is daar naar verloop van tijd verandering in gekomen. Want: wat als het wél gaat lukken? Omg. DAT. ZOU. ZO. VET. ZIJN.

En dus ging ik daar aan denken. En het tegen iedereen zeggen.

Shit’s getting real.

In juni 2018 besluit ik ontslag te nemen en mijn vaste baan als product owner bij Hallmark Cards vaarwel te zeggen. Ik plak er nog zes maanden als freelancer achteraan en neem in december écht afscheid.

That happened, maar ook: Best nine of 2018

Instagram heeft de hoogtepunten uit 2018 even onder elkaar gezet met the best nine. Bijzonder dat mijn hardloopactie in Bourgogne er tussen staat. Toegegeven: hier rende ik voor de foto. Het was knetter steil en dan kom ik echt geen centimeter vooruit. Daarvoor en daarna (vooral naar beneden) wel, hoor. We gingen lekker. Mental note: ik moet er weer eens mee beginnen.

In 2018 sprak ik met Jan Willem van der Hek over zijn boek en de opleiding tot Master Sommelier die hij nu volgt. Voor mijn verjaardag kreeg ik de Amadeo karaf van mijn broers en aanhang. Could not be happier. Of toch wel? Een karaf moet ook gevuld blijven natuurlijk. Een klimaatkast was nodig. Ik twijfelde over de temperatuur van mijn fietsenberging, die eerst als wijnkelder fungeerde. Nu staat deze grote unit midden in de woonkamer. #goals

Minimalistisch zal ik nooit worden – ben ik bang.

In mei gaf ik op Cuisine Machine wijnproeverijen en bereikte ik 1500 volgers op insta. Feestje, hoor. Inmiddels tik ik bijna de 2500 aan. Ook organiseerde ik samen met yogi Emma een sessie Wine Yoga in het Vroesenpark in Rotterdam. Dat was hilarisch. Met Denise zat ik riesling te klappen op RYPP Wijnfestival, maar dat was een terugblik naar 2017. Gelukkig deden we dat in 2018 nog eens dunnetjes over. En tot slot: Hallmark. Mijn collega’s hadden ieder een receptje gemaakt en gebundeld tot Nadien’s kookboek. Is toch prachtig? Ik ben ook blij dat mijn Roemeense collega’s mee hebben gedaan, want nu heb ik het recept van papanași. Een heftig dessert (soort kruising tussen donut en oliebol). Dat ga ik mooi een keer maken.

le club des vins

Wat ga ik doen in 2019?

Voor 2019 heb ik grootse plannen. Lesgeven en schrijven vind ik het leukst, dus daar ga ik me op focussen. Ik heb zoveel ideeën, waar ik nu eindelijk meer tijd in kan steken. Daar heb ik enorm veel zin in.

De eerste maanden van het jaar zitten al lekker vol met wijncursussen. Ik geef opnieuw de basiscursus en WSET-2 cursus van de Wijnstudio. In februari start ook een wijncursus op SDEN-3 niveau, die ik geef bij Wijnkoperij Platenburg en ga ik een horeca-team trainen op SDEN-2 niveau.

Het schrijven bestaat uit meerdere facetten. Het is wat ik doe op Le Club des Vins over alle wijnavonturen die ik mee maak. Dat gaat van proefnotities tot wijnreisjes tot ander wijnvertier met af en toe een recept. Daarnaast ben ik ook in te huren voor schrijfopdrachten (dat doe ik voor o.a. Boers & Boers, POOT agenturen en Résidence Wijnen). Het kan een producttekst zijn of een SEO-tekst. Wijnkoperij Platenburg ondersteun ik met online marketing (SEO, SEA, social). Het leuke is dat hier mijn CRO-ervaring ook weer van pas komt.

Die mix van CRO en wijn, daar ga ik wel lekker op. Bij de meeste wijnwinkels is namelijk nog veel te winnen, dat maakt het extra leuk. Hoe vaak heb jij je al geërgerd aan een niet-werkende filter op een website? Of een wijnwinkel zonder zoekbalk. Come on!

Samenwerken met Le Club des Vins? Check deze pagina eens.

Daarnaast moet er gestudeerd worden in 2019. In november heb ik mijn eerste examen van WSETDiploma afgerond met een 82% (YAS!), dus laten we die koers voortzetten. Dat is het doel. Mijn voortgang kun je volgen in de serie ‘De weg naar Weinakademiker‘.

Dank je wel!

Het afgelopen jaar is Le Club des Vins enorm gegroeid. Mijn bezoekersaantallen zijn zo goed als verdubbeld en ook op instagram gaat het lekker. Dankbaar en blij schenk ik nu een glas Winzersekt in en proost ik op het nieuwe jaar.

Cheers & een zalig 2019 gewenst allemaal!

(en vergeet niet je wens uit te spreken!)


Like what you read?

Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?

Ik vind het ook TE GEK als je een reactie achterlaat hieronder ❤

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

4 comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.