Weekend-tip: 48 uur in Rotterdam

Weekend-tip: 48 uur in Rotterdam

Regelmatig krijg ik de vraag van niet-Rotterdammers of ik nog iets leuks weet in deze topstad. Waar moet je zijn om te eten, te drinken en te slapen in Rotterdam? Nu heb ik een serie tips voor je, zoveel dat je hier wel een maand kunt vertoeven, maar dat is voor later. Ik hou het nu even bij mijn huidige favorieten voor een weekendje Rotterdam.

Liefde voor Rotterdam Noord

Start je weekend bij Arzu op de Bergweg. Ja, dat is misschien even uit de koers, maar je krijgt er veel voor terug. Met de overheerlijke pannenkoekjes, zeg maar gerust dikke pancakes, ben je blij dat je even een ommetje kunt maken terug naar het centrum. Vergeet niet die heerlijke karamelsaus rijkelijk te laten vloeien! 

Arzu, Bergweg 209A

Steek de weg over van Arzu naar de Zwart Jansstraat en loop deze uit totdat je op Noordplein aankomt. Ga links en pak de Zwaanshals mee. Voor whisky-liefhebbers: hier zit de winkel The Whiskey Base en deze man weet serieus alles over whisky. Kookliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Kookpunt. Ik kom er regelmatig om naar de glazen van Zalto te staren 💖

Vier uur? Borreltijd!

Ben je uitgeshopt? Dorst zeker? De hoogste tijd om naar Verward aan de Hoogstraat. Een gezellige wijnbar, geleid door Ward achter de bar en Bas in de keuken. Ze doen waar ze zelf zin in hebben. Soms is dat een of andere awesome wine van de bovenste plank die je dan ineens per glas kunt bestellen. Genieten. Naast heerlijke wijnen is er ook genoeg te bikken bij Verward. Een kaas- of vleesplankje (oh, die lekkere rillettes) gaat er altijd wel in, toch? Er kan ook een maaltijd worden besteld, die wisselt per week. De laatste keer dat ik er was, stond er confit de canard op het menu. YUM. 

Verward, Hoogstraat 69A

le club des vins verward
Verward, de leukste wijnbar van Rotterdam (foto: Prisca Visser)

Daarna (of ervoor) kun je een deurtje verder naar Harrie’s Wine & Deli. Opgericht door Harrie Baas, oud mede-eigenaar en sommelier van sterrenrestaurant Amarone, nu in bezit van zijn eigen proeflokaal én delicatessenwinkel. What’s not to like?

Harrie’s Wine & Deli, Hoogstraat 63A

Slapen in Rotterdam? Nieuw hotel op de Kop van Zuid.

Nog niet zo lang geleden is er een nieuw hotel geopend op de Kop van Zuid: Hotel Room Mate Bruno. Lekker hip, alles bij elkaar. Letterlijk, want eronder vind je de Rotterdamse Foodhallen. Mijn tip: begin je ochtend met een korte wandeling langs de Maas en schuif daarna aan voor een bakkie in de Foodhallen. Heurlijk.

Foodhallen, Wilhelminakade 52

wijnspijswandeling

De lekkerste restaurants van Rotterdam

Ja, heb je even?

  • De keuken van Floris voor een uitgebreid diner van maar liefst negengangen en negen wijnen. Hierover schreef ik eerder een artikel.
  • Matroos & Het Meisje, ook eten wat de pot schaft, maar dan in vier of vijfgangen. Heerlijk en gezellig.
  • Mevrouw Meijer voor de Franse keuken in dito sfeer.
  • LUX en Vineum voor lekker eten met een verrassende én grote wijnkaart.

Bij deze restaurants ben ik nog niet geweest, maar staan hoog op mijn lijstje: The Millèn, Fitzgerald en Japans restaurant Yama.

Like what you read?

Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?

Ik vind het ook te gek als je een reactie achterlaat hieronder. Wat is jouw favoriet in Rotterdam?

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.