Aanrader: Eten bij Mevrouw Meijer in Rotterdam

Aanrader: Eten bij Mevrouw Meijer in Rotterdam

Mevrouw Meijer heeft het begrepen. Goed eten, geen gedoe. Ook geen website trouwens. Google je op ‘Mevrouw Meijer’, dan zie je lovende recensies al tussen de eerste zoekresultaten. Het eten zonder gedoe wordt hier belicht én bejubeld. Tja, waarom heb je dan een website nodig? Slim beken van Mevrouw Meijer.

Newsflash 2019 – Mevrouw Meijer heeft een website!

Meneer Meijer

Mevrouw Meijer is eigenlijk Meneer Meijer. Richard Meijer is de patron cuisinier, ofwel, chef-kok van Mevrouw Meijer. Het is vernoemd naar het vorige restaurant dat in hetzelfde pand zat: Madame Maigret. Hoewel de naam is vertaald, is de rest Frans gebleven. Van inrichting tot de menukaart. Het is alsof je een gezellig bistrootje in een buitenwijk van Parijs binnenwandelt. Bloementjes behang, geblokte kleedjes en een semi-open keuken. Een pareltje in Rotterdam-Noord.

Eten bij Mevrouw Meijer Rotterdam

De kaart

De kaart lekker overzichtelijk. Je hebt de keuze uit vier voorgerechten, vier tussengerechten, vier hoofdgerechten en vier toetjes. Voor, hoofd, na kost je 34 euro. Wil je een tussengerecht of een kaasplankje extra, dan betaal je iets meer.

We, mijn moeder en ik, trappen af met een witte wijn uit Noord-Italie. Gemaakt van de ‘tocai fruilano’ druif. Leuk verhaal, maar dat mag niet meer. In 2007 besloot de EU dat deze naam – tocai, tokaji of tokay – toebehoort aan Hongarije. Tokaji is een edelzoete dessertwijn gemaakt van door botrytis aangetaste druiven, te weten harselevelu en furmint. Er worden ook droge witte wijnen gemaakt.

De Italianen mogen tocai fruiliano niet meer gebruiken, dus wat nu? Gaan ze de officiële naam van het druivenras noemen? Dat is namelijk sauvignon vert, inderdaad, familie van sauvignon blanc. Dit druivenras spreekt heel wat minder tot de verbeelding dan tocai, dus lastig verhaal. Enfin, wij kunnen de sauvignon vert waarderen, ook bij het voorgerecht: garnalen met knolselderij en appel.

Hollande garnalen met knolselderij en appel
Eten bij Mevrouw Meijer Rotterdam
Hoofdgerecht: Bavette met uiencompote

Als hoofdgerecht nam ik de bavette met uiencompote met daarbij een GSM-blend uit de Rhone. Mijn moeder koos de konijnenbout, wat ze – en ik quote – ‘de lekkerste konijnenbout die ik ooit gegeten heb’ vond.

Het toetje was simpel, maar doeltreffend. Moeders bestelde crème brûlée en kreeg dat ook. Het is gek, maar tegenwoordig verwacht je ook een bedje van, een toefje dit of een snufje dat. Desalniettemin was het overheerlijk, een crème brûlée waar menig drukteschopper nog een puntje aan kan zuigen. Mijn ijstaart met gezouten karamel was ook een feestje – vooral in combinatie met de zoet (en kruidige) dessertwijn uit de Loire.

Zo kan het ook

Mevrouw Meijer heeft geen website. Reserveren gaat old-skool via de telefoon. Op maandag t/m vrijdag kun je er terecht. In het weekend zijn ze dicht. Ook weer zo’n slimme zet ;-).

Gerard Scholtenstraat 37b – reserveren via telefoon 010-4663367.

Like what you read?

Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?

Ik vind het ook TE GEK als je een reactie achterlaat hieronder ❤

wijnspijswandeling
Wijnspijswandeling, de beste besteding van je zondagmiddag.
Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.