Albert Heijn: Echo Indigo Sauvignon Blanc Colombard 2015

Albert Heijn: Echo Indigo Sauvignon Blanc Colombard 2015

C么tes de Gascogne. Een gebied om te onthouden wanneer je een feestje geeft, want hier komen goede聽doordrinkers vandaan. Zo ook de Echo Indigo van de Albert Heijn.

Waar vandaan?

C么tes de Gascogne is een wijnstreek聽in het zuidwesten聽van Frankrijk. Het is een blend van sauvignon blanc en colombard. Sauvignon blanc met zijn zinderende zuren kennen we inmiddels wel, toch? Colombard is een ander verhaal. Het werd vroeger vooral gebruikt voor de productie van armagnac, maar duikt tegenwoordig overal op. Niet alleen in聽C么tes de Gascogne, maar ook in Californi毛 en Chili zijn ze er gek op. In zekere zin lijkt colombard wel op sauv-blanc met z’n zuren en parfum

Kleur, geur en smaak

De kleur is iets donkerder is dan de gemiddelde sauvignon blanc. Ook in de geur merk je dat de Echo Indigo聽een blend is, het heeft聽iets rijper fruit en minder groene tonen. Dat komt natuurlijk omdat聽C么tes de Gascogne veel zuidelijker ligt; het is hier veel warmer. Er komen heel veel geuren naar boven: perzik, citrus, limoen, ananas en appel. Die gaan door in de smaak. Drinkt lekker weg.

Over het algemeen zijn wijnen van de colombard-druif niet duur. Ik zou er niet snel meer dan 7 euro voor geven.

Wijnspijs

Ik vind dit echt een wijn die je schenkt op een feestje. Veel smaak voor een klein prijsje. Wil je er iets bij eten? Denk dan aan een lekkere zomerse salade bijvoorbeeld met geitenkaas of scampi’s. Een聽snelle quiche聽is ook een goed idee.

Deze Echo Indigo is verkrijgbaar voor 鈧 5,50 bij de Albert Heijn – bekijk ‘m hier.

Meer Albert Heijn? Check dan de聽Supermarkt-pagina.
Heb je zelf ook een favoriet wijn van de Albert Heijn of een andere supermarkt? Tag me, tag me, tag me! Dat kan via聽Facebook聽of聽Instagram聽of gebruik de hashtag #leclubdesvins. Sant茅!聽

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. D茅 plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.