Op 19 en 20 mei geeft Le Club des Vins vier wijnproeverijen op Cuisine Machine in de Machinefabriek in Vlissingen. Ben je erbij?

Voor de wijnen werk ik samen met onder andere La Persistance, Wijnwinkel ’t Vliegendt Hert, de Wijnbazen, Wisent Wines Wijnimport en Wijnhoeve de Kleine Schorre.Ā 

Proeverij 1: Leer proeven als een pro

Tijden & tickets:

Prijs: 30 euro, bestel je vooraf dan: 25 euro!

Leer in een mum van tijd wijnproeven als een pro. We gaan zes wijnen proeven. En dat wordt niet je vaste recept, geen sauvignon blanc maar een verdejo, geen merlot maar een Italiaanse corvina! We gaan eventjes weg van de gebaande paden daar in Vlissingen. Hey, en natuurlijk proeven we heus wel een chardonnay – maar dan eentje uitĀ MoldaviĆ«. Want ook daar wordt wijn gemaakt.

Dit allemaal is voorzien van hapjes uit de cuisine van de machine. Voor de gelegenheid hebben we de bovenkamers (ik weet niet precies hoe het heet, maar het is een kamer bovenin de Machinefabriek) omgetoverd tot proeflokaal, dus je hebt ook nog eens een spectaculair uitzicht!

Proeverij 2: No bubbles, no party.

Tijden:

Prijs: 35 euro, bestel je vooraf dan: 30 euro!

We gaan mousserende wijnen proeven. Van Cava tot Champagne. Is er een verschil? Hoe wordt het gemaakt? Na deze proeverij weet je alles over de bubbel. Ook dat er – tres speciale –Ā een Zeeuwse bubbel wordt gemaakt. Die gaan we natuurlijk proeven. In totaal proef je zes mousserende wijnen, hier en daar voorzien van een lekker hapje uit de cuisine Ć©n spectaculair uitzicht over het hele gebeuren!

So, wee. Wijn, checkĀ āœ“ Locatie, checkĀ āœ“ Uitzicht, checkĀ āœ“ Hapjes, checkĀ āœ“ Zin in!