De weg naar Weinakademiker – deel 10

De weg naar Weinakademiker – deel 10

Denk groots. Ik wil Weinakademiker worden. Op 3 september 2018 startte ik met WSET Diploma Course, die uiteindelijk – als je daar een scriptie achteraan plakt – resulteert in de titel Weinakademiker. In deel 8 blik ik terug op het afgelopen jaar.

Op 10 september 2018 schreef ik deel 1 van deze serie. We zijn inmiddels twee jaar en twee lockdowns verder en ik kan je vertellen dat ik bijna klaar ben. Het grote examen, D3 Wines of the World, is in the pocket. Wat een enorme opluchting.

De vragen die aanbod kwamen, mogen niet gedeeld worden, maar in het vorige artikel heb ik er een paar verzonnen zodat je toch een beeld krijgt van het soort vraag die wordt gesteld. Hier vind je ook tips voor het studeren.

Geslaagd?

Nee, dat nog niet. Ik had namelijk het CWA (D6) tot het laatste moment uitgesteld. Het is een paper van 3000 woorden over een toegewezen onderwerp. Ik had die destijds overgeslagen omdat het over rum ging en daar had ik precies geen zin in. Begin januari wist ik toch de motivatie uit mijn grote teen te halen en heb ik paar duizend woorden getikt over de exportgeschiedenis van Australië. Klinkt saai, maar was uiteindelijk best leuk.

Tussenstand

Het werk zit er op. Nu maar hopen dat ik D6 ook binnen heb gekopt, dan kan ik een dezer dagen (nou ja, na corona en alles) mijn diploma ophalen in London. Want hey, dat hoort er wel bij natuurlijk!

Het is mijn blog, dus yolo: ik deel gewoon weer even een tussenstandje.

  • Unit 1 Viticulture & Vinification – Pass with distinction
  • Unit 2 Wine Business – Pass
  • Unit 3 All the Wines of the World – Pass with merit
  • Unit 4 Fortified Wine – Pass with merit
  • Unit 5 Sparkling Wine – Pass with merit
  • Unit 6 Coursework assignment – Pass
  • Extra: Spirits – Pass

Het zou toch te gek zijn als ik dit with merit afrond. Maar goed, dat zien we dan wel weer.

Weinakademiker

Als ik alles heb gehaald, ben ik WSETDip, nog geen Weinakademiker. Dus deze serie is nog niet voorbij. De titel Weinakademiker komt van de Wijnacademie in Oostenrijk en om deze te bemachtigen dien je een scriptie te schrijven. De komende weken ga ik eens nadenken over een onderwerp. Tips zijn welkom :)

Kan ik je helpen?

Voor mijn klasgenootjes die D3 gaan doen in mei, organiseer ik een proefexamen begin maart. We doen dit op afstand. Ik stuur iedereen twaalf wijnen op met instructies over de volgorde en eventuele extra examenvragen als in (comment on oak, et cetera). Die maak je in je eigen tijd en een paar dagen later deel ik de antwoorden.

Mocht je daar ook interesse in hebben, stuur even een mail: dorst@leclubdesvins.nl. Zolang de voorraad (= wijn) strekt, kun je meedoen!

Like what you read?

Volg Le Club des Vins dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

2 comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.