Dikke Tip Dinsdag: Nederburg – Albert Heijn

Dikke Tip Dinsdag: Nederburg – Albert Heijn

Een pareltje uit Zuid-Afrika, deze Dikke Tip Dinsdag van de Albert Heijn. Een recente ontdekking en ik ben behoorlijk enthousiast. Goed sappig rood wijntje met donker fruit en klein toefje vanille. Zachte tannines, maar wel voldoende body.

You had me at merlot

Hieruit blijkt maar weer dat je merlot niet zomaar links laten liggen. Door de film Sideways (‘if anyone orders merlot, I’m leaving’) en de explosie van goedkope, niet-lekkere merlots is de reputatie van de druif beschadigd. Het is een beetje hetzelfde met chardonnay. Het levert de goedkoopste meuk, maar is net zo goed verantwoordelijk voor de beste wijnen van de wereld.

Hoe dan ook, Nederburg verrast je. Het heeft een bepaalde kruidigheid, iets oriëntaals. Over het algemeen kun je merlot classificeren als medium: medium tannine, medium body, medium zuren. Lekker in het midden. Hierdoor is het de ideale wijnspijs partner.

Met wat lekkers erbij

Albert Heijn geeft zelf de tip om de wijn te combineren met Marokkaanse gerechten. En dat vind ik een top idee, want die smaken komen terug in de wijn. Toevallig heb ik hier net een Marokkaans receptje voor m’n neus liggen van 24kitchen. Hoef je ook niet meer na te denken over wat je morgen gaat koken. Probeer het eens uit. Klik op de afbeelding voor het recept.

Biefstuk wijn le club du vin

Te bestellen bij Albert Heijn!

Dikke Tip Dinsdag is een wekelijks terugkerende rubriek met een toegankelijke wijntip. Mooi nieuws op de zwaarste dag van de week.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.