Er staat Priorat op de kaart bij Alfredo’s Taqueria

Er staat Priorat op de kaart bij Alfredo’s Taqueria

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik Priorat op de wijnkaart zag staan bij Alfredo’s Taqueria. Nog per glas te bestellen ook. +100 punten voor deze verrassende wijnkeuze. Helaas pindakaas duurde dit gloria-moment niet lang. De wijn werd geserveerd in een wijnglas zonder voet. Hipster of niet, dat is gewoon niet oké, Alfredo! Hoe kan ik m’n Priorat walsen in zo’n glas?

alfredo's rotterdam
Lukt niet.

Taco’s eten in de Taqueria

Maar goed, ik kwam hier in de eerste instantie ook niet voor de wijnen, maar voor de taco’s. Want daar is Rotterdam vol lof over. Gevestigd in Het Industriegebouw, een oud gebouw wat ineens omgetoverd is tot hipster paradise. Hier ontbijt je – pancakes & waffles – bij Jarmusch, scoor je Rotterdams design bij Groos en eet je de beste pizza’s bij Old Scuola of Mexicaans bij Alfredo’s.

Dat laatste doen we dus vanavond. We trappen af met nacho’s en zelfgemaakte guacamole, lekker, maar ik mis de gesmolten kaas een klein beetje. Daarna proberen we de maiskolfjes. Een ogenschijnlijk simpel gerecht, maar o zo lekker. Super crunchy met chipotle-limoen kruiden en geraspte kaas.

alfredo rotterdam
Gegrilde maiskolf. Lekker :)
alfredo rotterdam
Die eet je dus zo. Très charmant.

De tacootjes mogen er ook zijn. Kleine gerechtjes, waarvan je er dus 2 of 3 kan kiezen als hoofdgerecht. Wij kiezen er twee en delen een burrito. Lekker, hoor. Zachte prijzen ook. Voor 10 euro heb je een burrito beef carnitas, een sappige burrito! Opnieuw ontbreekt er wel een toefje gesmolten kaas. In mijn beleving hoort dat op een taco.

afredo rotterdam
Tacootje met paddestoelen en in sesam pipian mole, geroosterde pompoenpitjes.

Meer over Priorat

Nog nooit van Priorat gehoord? Priorat is een kleine DOC in Catalonië. Het is naast Rioja, het enige gebied in Spanje met een DOC-status. In Priorat is het heet en droog. Ongeschikt om iets te verbouwen behalve olijfbomen en druivenstokken. Het is er steil, zijn niet veel wegen, dus behoorlijk onherbergzaam, wat het niet makkelijk maakt de druiven te oogsten. Onhandig, maar wel deel van het succes van Priorat. Het klinkt cru, maar een druivenstok moet namelijk lijden. De wortels moeten hard werken om in de bodem van vulkanische leisteen water te vinden. De voedingsstoffen gaan dan naar de vruchtzetting (de druiven) in plaats van naar de aanmaak van extra groen. Het rendement is laag, maar wat er groeit, is rijk en geconcentreerd. Die combinatie van bodem, ligging, klimaat maakt Priorat heel bijzonder.

Omdat het gebied onherbergzaam is en het rendement laag is de prijs van een fles (goede) Priorat vaak hoog. Ga uit van minstens € 20. Bij Alfredo betaalde ik € 7 voor een glas.

Alfredo Rotterdam vind je op de Goudsesingel 204, Rotterdam.

blank


Like what you read? Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?

Ik vind het ook TE GEK als je een reactie achterlaat hieronder ❤

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.