Wijnspijs: Gevulde champignons

Wijnspijs: Gevulde champignons
Het aller-makkelijkste recept waar je gegarandeerd mee scoort: gevulde champignons. Dit is zelfs voor de niet-keukenprinses een koud kunstje. Bovendien combineert het met ongeveer elke rode wijn, dus win-win-winsituatie. Succes ermee.
Dit heb je nodig: 
  • 2 bakjes kastanje-champignons
  • 1 bakje Boursin kruidenkaas
  • Oude kaas
* Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de inhoud.  In plaats van Boursin kun je een mengsel maken van gorgonzola en roomkaas en als vulling gebruiken. Of wat dacht je van roomkaas met walnoten? Ook lekker: de champignons bekleden met salami of spek.
Bereidingswijze:
  1. Haal de steeltjes uit de champignons.
  2. Vul de champignons met de Boursin en zet ze in een overschaal.
  3. Bestrooi met oude kaas.
  4. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  5. Over 2o a 30 minuten zijn ze klaar.

Wijntip

Champignons en rode wijn vormen een mooi huwelijk. Wijnen gemaakt van pinot noir en nebbiolo zijn daarbij de beste keuze. Dat zijn wijnen die ook een aards karakter hebben, wat zo mooi past bij de champignons.
Ga je los met pittige kazen in de champignons? Dan is het zaak even bij te sturen. Een stevige barolo, eveneens nebbiolo, kan dat vast wel aan. Een delicate pinot noir met blauwaderkaas is een minder goed idee, omdat de blauwaderkaas de wijn zal overstemmen. Vergeet nooit de nummer één wijnspijsregels: krachtig bij krachtig, verfijnd bij verfijnd, simpel bij simpel.

Like what you read? Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?

Ik vind het ook TE GEK als je een reactie achterlaat hieronder ❤

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.