Hamburger & rosé in Rotterdam

Hamburger & rosé in Rotterdam

Onlangs uitgeroepen tot beste hamburger van Rotterdam – de burger van Ter Marsk & Co. Absoluut waar.

En ook nog eens goede wijnen, zoals de rosé van wijnhuis Boschendal uit Zuid-Afrika. Nu heb ik laatst geconstateerd dat het niet cool is om rosé te drinken. Daar moet je je toch even over heen zetten, en gewoon bestellen. Smaakt je burger nog beter.

Tot dusver is de Boschendal rosé is de enige rosé, die kan concurreren met die van de Provence. Vind ik dan he. Op de fles staat ‘blanc de noir rose’. Dat kennen we o.a. van de Champagnes en vrij vertaald betekent dat ‘wit van zwart’ ofwel witte (of rosé wijn) van blauwe druiven.

Het sap van zowel wit als blauwe druiven is blank. De kleur van rode wijn wordt verkregen door de schilletjes bij het sap te doen. In het geval van een ‘blanc de noir’ wordt de schilletjes maar héél eventjes in contact gebracht met het sap en ontstaat er dus een mooie roze kleur.

De Boschendal rosé is goed in balans. Mixt wat rood fruit (duidelijk aardbeien) met specerijen. Geen bimbo rosé, maar een serieuze. Dikke tip.

Foto: © Ter Marsch & Co

Ter Marsch & Co, Witte de Withstraat

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.