Aanrader: Vijfgangen bij De Matroos en Het Meisje op Katendrecht

Aanrader: Vijfgangen bij De Matroos en Het Meisje op Katendrecht

Samen met m’n moeder schuif ik aan bij de Matroos en het Meisje op het immer bruisende Katendrecht. Wij gaan voor het vijfgangerdiner met – duh – bijpassende wijnen. Over de vraag of ik met een bubbel wil beginnen hoef ik niet lang na te denken. Natuurlijk lust ik een crémant om de smaakpapillen te activeren. Kom. Maar. Door.

Vijfgangen feest bij de Matroos en het Meisje

Ik zit nog niet in de categorie van doorgewinterde blogger die met een notitieblokje uiteten gaat, en op je telefoon zitten tikken tijdens het eten vind ik sowieso een no-go, dus ik heb werkelijk geen idee meer wat ik precies gegeten heb. Ik ga er vanuit dat de foto’s voor zich spreken: hier moet je gewoon een keer naartoe.

We starten met een hapje huisgerookte zalm en volgen dan onze weg langs onderstaande gerechten. De keukenkapitein werkt alleen met seizoensgebonden producten, dus op ons bord vinden we onder andere rabarber en witte asperges. Een prettige bijkomstigheid is dat deze kapitein dus ook de keuze voor ons maakt. Bij de Matroos eet je wat de pot schaft. Kan ik alleen maar toejuichen, ik heb al genoeg keuzestress in mijn leven.

Matroos en het Meisje
Iets met rabarber. Super lekker door de verschillende smaken en structuren. Blauer Silvaner ernaast.
Matroos en het Meisje
Asperges met kwarteleitje. Yumz.
de matroos en het meisje
Bavette met o.a. creme van pastinaak. Syrah / cab-sauv uit Zuid-Frankrijk ernaast.
de matroos en het meisje
Kleurrijk toetje

Toch nog keuzestress

Bij het kaasplankje krijg ik toch een keuze voorgeschoteld: Banyuls of Sauternes. Aaaagh, tough choice. Banyuls is een versterkte wijn uit Zuid-Frankrijk – je kunt het vergelijken met Port. Sauternes, ja, die kennen we wel, toch? Het vloeibare goud uit Bordeaux.

‘Het Meisje’ ziet mijn aarzeling en ik mag ze beide proeven. Uiteindelijk kies ik Sauternes. Verrukkelijk. Goed eten, goede wijn en goede bediening. Lekker hipster met hoge broeken, rode lippen en haar in knotjes – dat laatste geldt overigens ook voor de ober. Op de een of andere manier vormt het een mooi contrast met de maritieme uitstraling van het restaurant.

Je vindt de Matroos en het Meisje op het Deliplein 52.

Kaasplankje met Sauternes #saynomore

Meer restaurants in Rotterdam? Check dan de Uiteten-pagina.


Like what you read?

Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?

Ik vind het ook TE GEK als je een reactie achterlaat hieronder.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.