Mijn 6 kerstfavorieten

Mijn 6 kerstfavorieten

Op mijn lijstje aan de kerstman staat dit jaar weer van alles leuks. Deze items spoken al een tijdje door m’n hoofd. Wellicht dat ik mezelf deze kerst nog eens een (of twee) cadeautje geef. Dit zijn mijn kerstfavorieten.

Toffe Kurkentrekker

Een super-professionele kurkentrekker, die wil ik! Het is een beetje genant, maar ik heb een paar gare kurkentrekkers, die overal en nergens liggen. Als ik een proeverij heb, moet ik er natuurlijk altijd een meenemen.¬†Dus ik zou wel eens een mooie √©n goede willen hebben, waar ik lekker mee kan shinen. Eerst wilde¬†ik deze, maar dan zie ik een ‘nepkurk’ op een afbeelding. Ik ben pro-schroefdop en pro-kurk, maar anti-nepkurk. Dus ik ga voor de Pulltex Classic Silver Kurkentrekker. Compleet met etui!

De Pulltex Classic kun je hier bestellen voor ‚ā¨ 39,95

De Grote Kleyn

Niet de Grote Hamersma, nee, het is¬†de Grote Kleyn. Ook een wijngek, maar dit keer schrijft hij vooral over koken. Een culinair compendium. Compendium betekent ‘handboek met een samenvatting van de kennis op een bepaald terrein’. Check. Dat klinkt wellicht een tikkeltje saai, want wie leest er nu een encyclopedie – maar dan ken je de schrijfstijl van Onno Kleyn nog niet.¬†Ik ben fan van Onno geworden door zijn korte, doch scherpe columns in Volkskrant Magazine. Het is een boek waar je ongetwijfeld jaren plezier van zult hebben.

De Grote¬†Kleyn kun je hier bestellen voor ‚ā¨ 45

 

Keukenprinsesjes in de famillie? Check de beste kookboeken voor Kerst door Bol.com.

Baltazar

Het ultieme cadeau voor elke wijnliefhebber: een proefdoos van Baltazar. Baltazar is in principe een wijnabonnement, waarbij je elke maand drie wijnen¬†opgestuurd krijgt. De wijnen worden¬†rechtstreeks bij de boer gehaald. De twee jonge oprichters rijden zo’n twee tot drie keer per maand naar Frankrijk, Duitsland en/of Oostenrijk op zoek naar pareltjes. Een topidee, vind je ook niet? Speciaal voor de feestdagen hebben ze een actie en kun je √©√©n doos aan iemand cadeau doen!

Bestel ‘m hier voor ‚ā¨ 30 i.p.v. ‚ā¨ 35 met de kortingscode¬†onderdekerstboom.

Goede wijn drink je uit goede glazen

Ook zo’n must-have voor de fervente wijndrinker: goede glazen. Glazenfabrikant Riedel maakt kristallen glazen voor nagenoeg elke druivensoort.¬†Voor mijn 29e verjaardag kreeg ik Oaked Chardonnay, New World Shiraz en Riesling glazen. Mijn vrienden keken me een beetje sceptisch aan: draaf je nu niet een beetje door? Goede vraag, want de glazen zijn niet goedkoop en je moet ze ook met de hand afwassen… Maar ja, het is fantastisch. Voor de wijnliefhebber gaat er echt een hele nieuwe wereld open.

Het instap-model zijn de riesling glazen. Dit is zo’n beetje het standaard glas voor witte wijnen. Ervaar maar eens het verschil tussen een kristallen glas en een ‘normaal’ wijnglas en je wilt niets anders meer.

Geluksdag: ze zijn in de aanbieding bij bol.com! Check hier de verschillende soorten.

Introducing Cheesy Wednesdays

Met je eigen kaasfondue is het vanaf nu elke dag Cheesy Wednesday. Nu ik erover nadenk, is de kaasfondue toch eigenlijk onmisbaar in elke keuken. In een handomdraai tover je een super-gezellig diner op tafel. Lekker met groente-dips, stokbrood en champignons. Er naast schenk je een Zwitserse chassellas of fendant. Een gruner-veltliner of Chablis mag natuurlijk ook!

Kaasfondueset kun je hier bestellen voor ‚ā¨ 24

kerst favorieten
Kaasfondue door Bigoven

Altijd perfect gegaard

Al meerdere keren stond ik op het punt een vleesthermometer te kopen. Maar je weet hoe dat gaat… Je gaat vlees klaarmaken, dan denk je – goh, had ik maar een vleesthermometer, maar vervolgens onderneem je geen actie. De volgende keer dat je een ingewikkeld recept klaarmaakt, sta je weer voor hetzelfde dilemma. In de tussentijd denk je er niet aan, want dan heb je ‘m niet nodig. Goh, lang verhaal, maar toch een cruciaal punt: zo’n vleesthermometer heb je nodig in je keuken.

Een digitale vleesthermometer kun je hier bestellen voor ‚ā¨ 20,25.


Goh, wat een heerlijke cadeaus. Ondertussen luister ik kerstliedjes en drink ik een Madiran uit een Old World Shiraz Glas. Maar genoeg daarover, wat staat er op jouw verlanglijstje voor kerst? 

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.