Nu in het glas: Eminencia Loureiro 2010

Nu in het glas: Eminencia Loureiro 2010

Zo nu en dan laat ik me wel eens verleiden door looks. Is het niet op Tinder dan wel in de wijnwinkel. Neem nou deze fles, de Eminencia Loureiro 2010. Tien punten voor de kekke flesvorm, nog eens tien voor de onbekende druif en voor het feit dat ‘ie toch al 8 jaar oud is.

Nu de inhoud nog. Dat blijft altijd spannend.

Proefnotities Eminencia Loureiro 2010

Loureiro is Ă©Ă©n van de druivenrassen die gebruikt wordt voor Vinho Verde. Meestal verschijnt ‘ie in een blend samen met alvarinho, arinto en/of treixadura. Deze wijn bestaat echter uit 100% loureiro.

Kleur

Medium goudkleurig.

De wijn heeft een opvallend, donkere kleur. Donkerder dan gemiddeld. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de leeftijd van de wijn te maken. Een oudere witte wijn krijgt vaak een oranje gloed.

Geur

Gedroogde abrikoos, honing, toast, bloemig, citroenrasp, (gebakken) ananas.

De geur is (nog steeds) in ontwikkeling. We kunnen niet meer spreken van jeugdig.

Smaak

  • Zoetheid: droog
  • Zuurgraad: medium tot mediumplus
  • Alcohol: medium
  • Body: mediumplus
  • Smaakintensiteit: mediumplus
  • Aroma’s: grapefruit, limoen, nectarine, perzik, ananas, toast.
  • Finish: long

Bijzondere vinho verde. Niet zo frivool en jeugdig als je misschien gewend bent van deze wijnen. Dit is een serieuze, een volwassen versie. De zuren zijn nog steeds aanwezig, maar zitten verpakt in de boterachtige textuur van de wijn.


Like what you read?
Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?

Ik vind het ook TE GEK als je een reactie achterlaat hieronder ❀

Meer proefnotities of leren hoe je het beste proeft?

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. DĂ© plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.