Op je Paasbest.

Op je Paasbest.

Hé, daar zit je weer. Opgefrommeld tussen je familieleden en de gevulde eieren. Op je Paasbest, uiteraard. Om je even uit de sleur van het leven te halen, heb ik hier enkele tips voor een vrolijk Pasen!

Mimosa for breakfast

Ten eerste introduceer ik graag de mimosa. Die mag niet ontbreken aan de lunchtafel. Dit is een cocktail van 2/3 deel Champagne (mag ook andere mousserende wijn zijn, maar het is tenslotte Pasen) en 1/3 deel jus d’orange. Op zich al een feestje en nog eens oranje van kleur, praktisch geel, dus dat past goed bij het algehele Paasthema van de dag. Leuk om de brunch mee af te trappen.

mimosa
Mimosa for breakfast. Jammer genoeg nog geen zonnetje deze Paas.

Eggs benedict met een glas bubbels

Als je die fles toch gekraakt hebt, kun je de bubbels net zo goed voortzetten. Combineert uitstekend met de andere Paas-items, zoals eiergerechten. De van oorsprong Amerikaanse klassieker ‘Eggs Benedict‘ is een aanrader: gepocheerde eieren geserveerd met hollandaisesaus en eventueel ham, bacon of gerookte zalm. Die zware saus in combinatie met de lichtgewichte máár superverfijnde bubbels is te gek.

Eggs benedict
Eggs Benedict op een brioche broodje. Er is niet veel beter.

Kleine hapjes, groot plezier

Dan ben ik altijd gek op hapjes. Hapjes die je in een handomdraai maakt, maar die wel voor vrolijke gezichten zorgt. Winnaars zijn dat. Met stip op nummer 1 staat natuurlijk de garnalencocktail, waar ik eerder al een snelle variant van online heb geknald.

garnalencocktail
Garnalencocktail met de Zeeuwse rivaner.

De échte foodbloggers op deze wereld staan ook vol inspiratie:

  • Knapperige zalm-asperges uit de oven – Beaufood.nl
    Laat die fles bubbels maar staan.
  • Pannenkoekjes met yoghurt en frambozen – Littlespoon.nl 
    Hierbij lijkt me een Moscato d’Asti wel wat.
  • Mini philadelphia cheesecakes met karamel en noten – Francescakookt.nl
    Zwaar, zwaarder, zwaarst, maar wel goddelijk. Vinsanto uit Santorini?

 

Dat klinkt best goed, toch? Maak er wat van deze Pasen!

Meer wijnvertier?

Volg me dan op INSTAGRAM of word m’n 1.500e volger op FACEBOOK voor dagelijkse updates 

**

Zin om een avondje dieper het glas in te duiken? Boek een proeverij van Le Club des Vins of geef je op voor de wijncursus.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.