Le Club des Vins is opgericht door Nadien de Visser en staat sinds 2016 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wat begon als hobby is uitgegroeid tot een heus bedrijf (en fulltime baan).

Hoe ontstond Le Club des Vins?

In 2011 (!) ontstond het idee van Le Club des Vins. Dat gebeurde – hoe kan het ook anders? – in Frankrijk. Ik studeerde een half jaar aan de Université d’Aix-Marseille en woonde in Aix-en-Provence. Elke dag een croissantje, een fles rosé en een beetje studeren. Ik leefde als een god in Frankrijk…

Ik bezocht chateaux, ging naar wijnproeverijen en kreeg de smaak flink te pakken. Als een spons nam ik alle informatie in me op en ging me er steeds meer in verdiepen. Tijdens een weekje vakantie (het was pretty much elke dag vakantie, maar oké) verslons ik mijn eerste wijnboek: The Wine Bible. Elke bladzijde vertelde me weer iets nieuws.

Na zes maanden zat mijn Franse avontuur erop en gooide ik de TGV vol met wijn. Ik kon niet wachten mijn wijnverhalen aan het thuisfront te vertellen en organiseerde mijn eerste wijnproeverij voor vrienden en familie. Een feest was geboren. Dat doen we nog een keer en nog een keer….

Zo ontstond Le Club des Vins – de naam had ik in Frankrijk al bedacht. Een paar jaar en tientallen wijnproeverijen verder besloot ik een website op te richten. “The 2000s called, they want their blog back”. De hoogtijdagen van de blogging scene waren misschien over, maar daar had ik geen boodschap aan. Le Club des Vins is ontstaan uit liefde voor wijn. Van elk artikel dat ik schrijf, geniet ik zelf enorm. En ik hoop mijn lezers ook. Op Le Club des Vins vind je geen schreeuwerige advertenties. Bij sommige artikelen plaats ik een affiliatelink.

Af en toe word ik uitgenodigd voor een persreis, een proeverij of een diner. Dat is voor mij de kers op de taart. Zo kom ik plekken waar ik anders (misschien) niet zou komen en leer ik weer een beetje meer over de wijnwereld. Dat deel ik maar wat graag op Le Club des Vins. Snap je?

Certificaten

Een paar jaar na Frankrijk schreef ik me in voor de wijncursus SDEN3 bij Wijnkoperij Platenburg (die ik grappig genoeg nu zelf geef). Begin 2017 slaagde ik ‘met merit’ voor WSET3 en twee jaar later ben ik begonnen met WSET Diploma waarvan ik uitgebreid verslag doe op Le Club des Vins. Ik verwacht in 2020 af te studeren.

Wat doet Le Club des Vins nog meer?

Naast het delen van wijnkennis op Le Club des Vins of tijdens een wijncursus kun je Le Club des Vins ook inhuren voor goed scorende teksten (van SEO tot productteksten en mailings). Een achtergrond in de ecommerce blijkt heel handig in de wijnwereld.

Ik ben ook in te huren voor een wijnproeverij op locatie. Heb geen vaste prijzen, want alles kan – maar het start meestal vanaf 40 euro per persoon. We kunnen ook een proeverij doen met alleen maar champagne of barolo’s, dan kan het iets duurder uitvallen ;-) Mail me je wensen en dan komen we er vast wel uit.