Wijnspijs: Pesto from scratch

Wijnspijs: Pesto from scratch

Tja, wat kan er misgaan als je alle op zichzelf heerlijke ingrediënten bij elkaar gooit? Niks. Dus welkom bij een lesje koken zonder risico! Vandaag maken we zelf pesto.

Benodigdheden:

  • Basilicum (ongeveer zo’n plantje van de AH)
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 1 bakje pijnboompitten
  • Scheutje olijfolie
  • Iets meer dan een scheutje zonnebloemolie
  • Drupje citroensap naar smaak
  • Snufjes peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  • Alles bij elkaar in de keukenmachine.
  • Druk op start
  • Klaar!

Mocht je geen keukenmachine hebben, kan je het ook met een staafmixer maken. Zo had ik gisteren een, eigenlijk, waardeloze staafmixer tot mijn beschikking, maar bleek de beste pestomaker ooit te zijn. Het mesje was niet meer zo scherp, waardoor niet alles tot een puree geperst was en nog stukjes kaas en pijnboompitten tussen zaten. Lekker!

Wijntip

Welke wijn staat bekend om haar kruidig doch zomerse karakter? Juist, de rosé uit de Provence. Hoewel super lekker heeft pesto een intense smaak, dus daar kan je niet zomaar elk wijntje tegenover zetten. Le Club du Vin heeft al heel wat Provençaalse rosés getest, zoals bijvoorbeeld AIX, Henri Fabre of de Rimauresq.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.