S0201 Cap Classique

S0201 Cap Classique

In samenwerking met Wines of South Africa (@WOSA_NL) mochten we even inbellen met de Bubbelbaas van Zuid-Afrika namelijk Pieter Ferreira!  Pieter is al 30 jaar de wijnmaker van Graham Beck en heeft onder andere  stages gelopen bij Krug, Moët en nog een aantal tophuizen in de  Champagne. 

Zijn wijn van de week was de Comtes de Champagne 2006 van Taittinger. Lekker, hoor. Graham Beck is de specialist op het gebied van bubbels in Zuid-Afrika die ze daar heel toepasselijk MCC oftewel Methode Cap Classique noemen. We hebben het over Sun = Robertson het gebied waar de wijngaarden liggen. Maar ook over de 140 hectare wijngaarden (giga-veel). 

Check andere linkjes hier >

Graham Beck is te koop bij Wijnhandel Peeters in Rotterdam en Wow Wine in Utrecht.

Verder krijgen we nog tips voor mousserende wijnen uit de UK want ook daar heeft Graham Beck wijngaarden. Dikke tip is Gaspond, volgens Pieter. 

Heb jij nou dorst gekregen van deze podcast? Koop dan vooral een fles MCC en support your South African winemaker! Graham Beck is in Nederland verkrijgbaar bij:

Fan van Zuid-Afrika?

📚 Boekenhoek

Meer weten over bubbels, check dan deze blog met 5 boekentips over mousserende wijn.

🛎️ Oproepje

Vind je onze podcasts leuk en wil je ons steunen? Dat kan via Petje.af.Al 1️⃣1️⃣ mensen gingen je voor :) Onze dank is groot :)


Tot slot

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.