S02E08 Beaujolais nouveau est arrivé

S02E08 Beaujolais nouveau est arrivé

We nemen je mee op reis, leggen je uit waarom Beaujolais zo geweldig is en vooral ook door zijn geweldige prijs/kwaliteit verhouding. We vertellen je waarom de Nouveau smaakt zoals die smaakt en door welk productieproces dit mede mogelijk wordt gemaakt. In de podcast verwijst Nadien naar een interview op Guildsomm met Lapierre.

Verder maken we je wegwijs in alle Crus en proberen we globaal de stijlen hiervan te beschrijven. Eén ding is zeker, zet alle Crus naast elkaar, proef ze blind en probeer dan maar eens te beschrijven wat welke Cru is. Best wel moeilijk. En dat maakt het ook weer heel leuk!

Wijn van de Week

Alle wijnen van Jean Paul Brun en speciaal in de spotlight is zijn Beaujolais Nouveau L’Ancien 2020. Verkrijgbaar bij Vindict in Amsterdam en Platenburg in Rotterdam

Er komen nog een paar wijnen voorbij:

🎁 De VrijMiBox

VriMiBox: het alternatief op de vrijdagmiddagborrel

Speciaal voor de decembermaanden én dit maximaal bizarre jaar lanceren we een klein lichtpuntje: de VriMiBox. Hoera! De VriMiBox is het alternatief op de vrijdagmiddagborrel, want laten we eerlijk zijn: daar snakken we allemaal naar.

We zijn afgereisd naar het pittoreske Texel om de lekkerste kazen uit te zoeken bij onze wijnen. Echte Texelse kaas van kaasboerderij Wezenspyk die perfect past bij de wijnen.

We hebben twee boxen gemaakt. De VriMiBox met twee wijnen bestaat uit één witte en één rode wijn. De VriMiBox met drie wijnen is hetzelfde plus een fles champagne.

Meer informatie of wil je deze box bestellen dat kan HIER

📚 It’s Gamayzing 

De kaarten met Beaujolais quotes van LeClub des Vins zijn nu exclusief verkrijgbaar in de Fanshop 10 kaarten met de leukste quotes. Dit wil jij toch ook?

🎥 Tafel Wijn TV

Onze wijnvrienden Julian & Wouter maken toffe wijn filmpjes die niet alleen leuk zijn om naar te kijken maar ook ontzettend leerzaam! Steun ze en abonneer je op hun Youtube kanaal of volg ze op Instagram @tafelwijntv. Een van hun laatste filmpjes ging over de Beaujolais, hoe tof. 

🛎️ Oproepje

Vind je onze podcasts leuk en wil je ons steunen? Dat kan via Petje.af.Al 18 mensen gingen je voor :) Onze dank is groot :)

STEUN DE PODCAST >


Tot slot

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.