S02E09 MinZeven, Brut & Bruisend

S02E09 MinZeven, Brut & Bruisend

We gaan kopje onder deze week, en niet zomaar kopje onder maar zeven meter onder N.A.P. We zijn op bezoek bij Silvia vlakbij Lelystad in de polder die een wel heel bijzondere uit de hand gelopen hobby heeft!  Hier op de oude zeebodem van de Zuiderzee maakt zij op slechts 0,5 hectare mousserende wijn van buitengewone kwaliteit.

SommelJJ’s reactie, toen hij dit de eerste keer proefde was: ‘Ik heb zelden gehad dat ik bij een Nederlandse mousserende wijn ook direct aan champagne moest denken qua neus’. Kortom: dit moet je meemaken.

De wijn wordt hier gemaakt van een drietal druiven: hibernal, souvignier gris & sauvignac. Zorgvuldig geblend met zelfs reservewijn! En alles, maar dan ook echt alles wordt door Silvia zelf gedaan. Je denkt nu wellicht, dat is toch niet zo moeilijk met 0,5 hectare. Nou geloof ons, dat is het zeker! Van wijngaardbeheer, etiketten, dégorgement tot bottelen alles wordt hier met de hand gedaan. 

Wijn van de Week

De wijn van de week is uiteraard Silvia haar eigen Cuvée Brut & Bruizend gemaakt van de druiven hibernal, souvignier gris & sauvignac. De wijn heeft tien maanden gerijpt en bâtonnage gekregen in de tank, om vervolgens nog tien maanden de tweede vergisting op fles te krijgen. Het is een zero dosage met zero sulfiet en eigen gisten uit de wijngaard (voor zowel de eerste als tweede gisting).  Uniek in elk aspect en gemaakt met respect van de natuur. 

De wijnen zijn exclusief verkrijgbaar op www.MinZeven.com. 

🎁 De VrijMiBox

VriMiBox: het alternatief op de vrijdagmiddagborrel

Speciaal voor de decembermaanden én dit maximaal bizarre jaar lanceren we een klein lichtpuntje: de VriMiBox. Hoera! De VriMiBox is het alternatief op de vrijdagmiddagborrel, want laten we eerlijk zijn: daar snakken we allemaal naar.

We zijn afgereisd naar het pittoreske Texel om de lekkerste kazen uit te zoeken bij onze wijnen. Echte Texelse kaas van kaasboerderij Wezenspyk die perfect past bij de wijnen.

We hebben twee boxen gemaakt. De VriMiBox met twee wijnen bestaat uit één witte en één rode wijn. De VriMiBox met drie wijnen is hetzelfde plus een fles champagne.

Meer informatie of wil je deze box bestellen dat kan HIER

🛎️ Oproepje

Vind je onze podcasts leuk en wil je ons steunen? Dat kan via Petje.af.Al 18 mensen gingen je voor :) Onze dank is groot :)

STEUN DE PODCAST >


Tot slot

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.