Yes, samenwerken met Le Club des Vins? Leuk. Sinds 2019 zit ik, Nadien de Visser, zelfs full-time in deze functie. Welke functie is dat dan? Een vraag die vaak gesteld wordt.

Het antwoord: het reilen en zeilen van Le Club. Schrijven, online marketing, wijndocent en content maker. Een divers pakket waar ik mijn dagen mee kan vullen. Is toch prachtig? Hieronder vind je meer details over het werk dat ik doe.

Wijncursussen

Sinds 2017 geef ik wijncursussen in Rotterdam en omgeving. Vandaag de dag – het najaar van 2019 – is er zelfs een wachtlijst. Wat een geluk. Ik ben heel blij dat ik kan doen wat ik doe. Lesgeven vind ik heerlijk, want ik raak niet uitgepraat over wijn. Dat is overigens niet per se een kwaliteit voor een docent, want ik heb geleerd dat doceren ook gaat om doseren! Daarom geef ik verschillende niveaus, zodat we het rustig kunnen opbouwen. Zin gekregen in een wijncursus?

Als docent van de Wijnstudio geef ik de basiscursus en WSET2 in Rotterdam en omgeving. Bij Wijnkoperij Platenburg geef ik SDEN2 en SDEN3. De kluts kwijt? Lees dan mijn artikel over het verschil tussen SDEN en WSET.

Schrijven in opdracht

Van columns tot reisverslagen, maar ook voor dik scorende SEO-teksten of social posts zit je goed bij Le Club des Vins. Zo schrijf of heb ik geschreven voor Vinites, Résidence Wijnen, Poot Agenturen, Wijnstudio, Boers & Boers en Pasteuning. Daarnaast bied ik Wijnkoperij Platenburg maandelijkse ondersteuning op het gebied van online marketing (SEO, social en een beetje UX, omdat ik dat niet kan laten).

Gesponsord artikel

Ja, leuk. Ik schrijf over alles wat met wijn te maken heeft. Van hapklare proefnotitie tot restaurants, wijnboeken en wijnglazen. Zo schreef ik eerder deze blogs:

Le Club des Vins is ontstaan uit liefde voor wijn. Dat wil ik zo houden en daarom vind je hier weinig gesponsorde artikelen. Maar hey, ik ben ook niet van steen noch miljonair. Soms hou ik van de wijn, past het bij het clubgevoel en is het de kers op de taart.

Proeverijen

Dieper in het glas en de wijnwereld duiken? Le Club des Vins is ook in te huren voor spectaculaire proeverijen. Van ‘Wijnen van vulkanische bodems’ tot ‘Don’t cry for me, Argentinië’ – verzin een thema en we maken er iets moois van.

Wat deed je hiervoor dan?

Heel wat anders. Ik heb zes jaar lang gewerkt bij Hallmark – je weet wel; van de wenskaarten. In de laatste jaren was ik product owner met een UX mindset om maar lekker in hip kantoorjargon te blijven. Soms mis ik die technische doordenkmomenten, maar het blijkt dat de wijnwereld ook verlegen zit om deze kennis, dus win-win, eh… wijn-wijn.