Dikke Tip: Tilia Malbec Cab Sauv – Albert Heijn

Dikke Tip: Tilia Malbec Cab Sauv – Albert Heijn

Een tijdje geleden ging ik bij ere-clublid Emma eten. We bespraken het leven onder het genot van een glaasje Tilia malbec cabernet-sauvignon. Al eerder gooide ze hoge ogen tijdens de Club du Vin Bring Your Own editie, toen ze de knisperende sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland serveerde. Dit keer is het een sappige, stevige rode wijn uit Argentinië. Dikke Tip van deze week, want kost maar €6.69 bij de Albert Heijn. Breekt zo lekker de week!

Van Cahors tot Mendoza

De malbec heeft zich de laatste decennia opgeklommen tot nationale druif van Argentinië. De oorsprong ligt in het Franse plaatsje Cahors, waar de malbec onder de naam cot en auxerrois bekend staat. De smaken lopen flink uiteen afhankelijk van het klimaat waar de druif zich bevindt. Ik was niet zo onder de indruk van de rode wijnen die ik in Cahors dronk afgelopen zomer, al heb ik er ook nooit meer dan 10 euro voor uitgegeven.

Tilia Malbec Cab Sauv

Bovendien vind je voor hetzelfde geld meer in Argentinië, zoals deze wijn van Tilia. Het is een blend van malbec en cabernet-sauvignon. Een donkerpaarse wijn met – in tegenstelling tot onderstaand plaatje – toch best wel wat zwarte kersen. Desalniettemin merk je wel dat het een wijn uit een warm klimaat betreft. Hoe? Rijp fruit. Heel sappig en vol. Dat komt door de zon. Wat specerijen en tabak op de achtergrond door de opvoeding in eikenhouten vaten. Mooie wijn voor klein prijsje!

Malbec-wine-taste-flavors
© Winefolly.com

Dikke Tip Dinsdag is een semi-wekelijks terugkerende rubriek met een Dikke Wijn Tip. Mooi nieuws op de zwaarste dag van de week. Volg Le Club des Vins op Facebook voor alle nieuwtjes uit de supermarkt én meer, veel meer. 

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

2 comments

  1. Avatar André Voets says:

    Ooit heb ik door een tip van mijn spaanse lerares een fles Tilia Malbec gekocht, Tilia is sindsdien mijn favoriete wijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.