Top Albert Heijn

Top Albert Heijn

Welke wijn moet ik kopen in de supermarkt? Wekelijks komt deze vraag voorbij. Via de app, in de kroeg of aan de lunchtafel. We zijn allemaal op zoek naar mogelijkheden om ons leven tussen de bedrijven door wat florissanter te maken. Dat gaat¬†je niet lukken met moerbessen en speltbrood. Je hebt wijn nodig. Voila, het lijstje met de beste wijn van de Albert¬†Heijn. Neem ‚Äėm mee in je broekzak en je hoeft nooit meer uren te staren naar het wijnschap.¬†Of bestel online en laat het bezorgen tot in je koelkast.

Check ook dit lijstje uit 2017 met toppertjes!

Casillero del Diablo Merlot, Chili

Rode allemansvriend uit Chili. Een fruitige en niet te flauwe merlot door de aanwezige tannines, die ik proefde. Niet té lang wachten met drinken, anders zijn die tannines vervlogen. Goed in balans met donker fruit als kersen en pruimen en een vleugje vanille op de achtergrond. Meer lezen?

Casillero del Diabl0 Merlot, Chili – ¬†‚ā¨ 5,95 – Bestel¬†bij Albert Heijn

Rawson’s Retreat¬†Cab Sauv, Australi√ę

Australische wijnen vind je niet vaak voor zo’n prijsje in Nederland. Dat is ook niet gek als je bedenkt welke afstand de wijn moet overbruggen. Dit is een mooie wijn voor de koude winteravond. Stevig met mooie fruittonen. Donker fruit. Hartverwarmend.

Rawson’s Retreat Cab Sauv,¬†Australi√ꬆ– ¬†‚ā¨ 7,99 – Bestel¬†bij Albert Heijn

Fetzer Quartz Chardonnay, Amerika

Een Californische chardonnay, omdat je dat soms nodig hebt. Het is een beetje de mayonaise onder de wijnen. Tropisch fruit, want het is warm in Californi√ę. Boterzacht, want de wijn is malolactisch vergist. Onmiskenbaar vanille, want de wijn heeft iets met hout gedaan. Het is een wijn die gevormd is in de kelder. Hoe je witte wijn precies maakt? Dat lees¬†je hier. Als je van dikke chardonnays houdt, zeker een keer proberen. Helemaal als ‘ie in de bonus is.

Fetzer Quartz chardonnay, Amerika¬†– ¬†‚ā¨ 9,99 – Bestel¬†bij Albert Heijn

wijnspijswandeling

Albert Heijn Malbec, Argentini√ę

Jep, je leest het goed. De huiswijn van de Albert Heijn staat ook gewoon in dit lijstje. Meerdere malen bejubeld in de pers, dus leek het me zaak een poging te wagen. En zo waar, hartstikke oké, deze malbec. Hoe kan dat toch voor maar 4 euro? Verwacht geen complexiteit, maar wel lekkere, sappige fruitigheid. Een prima wijn voor als je krap bij kas zit.

Mendoza¬†(Argentinie) – ¬†‚ā¨ 3,95 – Bestel¬†bij Albert Heijn

Flaxbourne Sauv Blanc, Nieuw-Zeeland

Ook sauvignon blanc, maar dan uit Nieuw-Zeeland. Knisperend fris. Flaxbourne gaat meer de groene kant op.¬†Heer-luk. En dat voor maar¬†7 euro ‚Äď ook nog eens vaak in de bonus. Stuift zo lekker je glas uit.

Marlborough (Nieuw-Zeeland)¬†– ¬†‚ā¨ 6,95 – Bestel¬†bij Albert Heijn

Chateau la Gordonne, Frankrijk

Chateau la Gordonne is een prima dorstlessende ros√© voor 7 euro. Een lichte kruidigheid – zo typerend voor Provence –¬†komt naar voren gecombineerd met een frisse mix van fruit: aardbeien, frambozen¬†en abrikozen. Past perfect bij een stukje zalm of kip van de grill. Meer lezen?

Chateau la Gordonne¬†(Frankrijk) – ¬†‚ā¨ 5,99 – Bestel¬†bij Albert Heijn

Tilia Malbec & Cab Sauv, Argentini√ę

We blijven nog even in de Nieuwe Wereld. Op naar Argentini√ę, waar de malbec de lakens uitdeelt. In deze blend krijgt hij ondersteuning van cab-sauv. Donkerpaars van kleur. Zwarte kersen, cassis en een paar specerijen door de houtopvoeding. Veel rijp fruit, wat een jammige wijn oplevert. Heel anders dan de cab sauv uit Australi√ę.

Tilia Malbec & Cab Sauv¬†(Argentini√ę) – ¬†‚ā¨ 6,95 – Bestel¬†bij Albert Heijn

***Dit artikel is niet gesponsord door Albert Heijn, maar zijn mijn eigen favorieten. Volg Le Club des Vins op Facebook voor alle nieuwtjes uit de supermarkt én meer, veel meer.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.