Vaderdag: wijncadeaus voor je vadert!

Vaderdag: wijncadeaus voor je vadert!

Een jaarlijks terugkerend evenement, maar wat geef je keer op keer? Iets wat hij nog niet heeft, maar waar hij toch niet zonder kan. Van een goede wijn tot een regelrechte beleving. Hieronder een rijtje Vaderdagtips.

bernardus-chardonnay-monterey-county-2013#1 Dikke, vette chardonnay

Er zijn maar weinig vaders die de charme van een dikke, vette chardonnay kunnen weerstaan. Zie hier: Bernardus Chardonnay 2013. Gemaakt door een Nederlander die in 1989 zijn biezen pakte en naar Californië vertrok. Hier maakt hij een wijn die smelt op je tong. Een beest van een wijn. Door de opvoeding in eikenhouten vaten krijgt de wijn een boterachtige smaak met exotische tonen en een snufje vanille. Een regelrechte hit. Zorg dat je er bij bent wanneer de gelukkige deze wijn kraakt ;)

Te bestellen voor € 19,95 bij Wijnig.nl

camerons-rookoven-rvs-klein
#2 Smoke it real good

Is je vader een echte hobby kok? Dan kan zijn keuken niet zonder rookoventje. De Camerons rookoven geeft snel en gemakkelijk een perfecte, subtiele rooksmaak aan de gerechten. Wat wil je nog meer? Hup, een plakkaat zalm erin en gaan! Goh, daar moet je de Bernardus van hiervoor bij drinken.

Te bestellen voor € 44,50 bij Fonq.nl

#3 Voor de groene vingers

Voor de wijndrinkende vader met de groene vingers is dit het ultieme cadeau. Bij Fruitbomen.net kun je heel makkelijk je eigen dornfelder, pinot noir, riesling en een selectie minder bekende rassen, die schijnbaar goed gedijen in Nederland, bestellen.

Te bestellen vanaf € 6,90 bij Fruitbomen.net

wijnproeven

#4 Met z’n allen proeven

Een gezellige wijnproeverij met elkaar of de ganse familie is een garantie voor succes. Een van mijn favoriete wijnbars in Rotterdam, L’Ouest, verzorgt de zogename Wine Flights. L’Ouest heeft een wijnkaart, waar je u tegen zegt. Het personeel is vriendelijk, ook als je geen wijnsnob bent ;-). Dat klinkt misschien gek, maar dat wil nog wel eens anders zijn… Een aanrader voor iedereen die van wijn houdt.

Wineflights zijn te boeken vanaf € 16,50 bij L’Ouest in Rotterdam

#5 Dagje naar het wijnmuseum

Nu is er onlangs een wijnmuseum, Le Cité du Vin, geopend in Bordeaux, maar velen weten niet dat we ook een wijnmuseum in Nederland hebben. Het wijnmuseum is gevestigd in Arnhem. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik er nog nooit ben geweest, maar het staat hoog op mijn lijstje. Hier leer je alles over wijn en krijg je een kijkje in de kelders van Robbers & van den Hoogen – een van de oudste wijnhuizen van Nederland. Bijzonder!

Zeeuwse wijngaarden de kleine schorre
Is het Bourgogne? Bordeaux? Nee, het is Zeeland!

#6 Zeeuwse dag

Of je geeft je vader een Zeeuwse dag cadeau. Wist je er een grote wijngaard gevestigd is in Zeeland? Die vind je in Dreischor in Schouwen-D(r)uivenland. Hier kun je naar hartenlust wijnproeven én genieten van een uitzicht op de prachtige wijngaarden. Van de mousserende ‘Brut de Zélande’ tot de krachtige pinot gris. Vergeet niet een kreeft erbij te eten ;-)

Meer informatie vind je op de website van de Kleine Schorre.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.