Wijn waar je het niet verwacht (1)

Wijn waar je het niet verwacht (1)

Editie: Lowlands ’14.Schermafbeelding 2014-11-03 om 22.00.06

Het is zaterdagochtend 16 augustus 2014 een uur of¬†twaalf. Mijn vroege Lowlands¬†vrinden¬†(zonder e, ja)¬†maken al aanstalten om naar¬†het¬†terrein¬†te gaan. Ik lig nog, maar in een moment¬†van euforie¬†veer ik op en schreeuw hysterisch: ”OM HALF 3 GEEFT LE CLUB DU VIN EEN WIJNPROEVERIJ BIJ DE WIJNBAR”. Ze knikken en lopen door.¬†Ik ga weer liggen.

Elk jaar gaan we met een club of 30 naar de Flevopolder. Een gemengd gezelschap kan je wel stellen. De één komt er al vijftien jaar, de ander gaat voor de eerste keer. Ik zweef er ergens tussenin, en ben eigenlijk nog maar een beginner. Onze gemene deler is de connectie met Zeeland.

Op Lowlands valt niets te plannen. Je kunt zomaar iets of iemand tegen het lijf lopen en een paar uur verder zijn. Toch stond Afbeelding van Reyneke Organic Sauvignon/Semillonik samen met mijn Lowlands-maatje om half drie klaar bij de wijnbar. En ja, hoor, langzaamaan druppelde iedereen binnen. Muntjes werden op de bar gesmeten en ik kreeg carte blanche. We beginnen met een bubbel. Een aangename verrassing na die liters bier. We proeven alle wijnen, en eentje springt er uit. Zelfs op Lowlands, zelfs in een plastic glas en zelfs voor 2,5 muntjes.

Reyneke: 54% sauvignon blanc en 46% semillon РStellenbosch, Zuid-Afrika. Vol, fruitig, sappig en superfris met smaken van groene appel, citroenschil en kruisbes.

Ik stamel nog wat over de wijn, maar eigenlijk kan ik niets meer zeggen. Dit is een collectief geluksmomentje wat je voelt tot in je tenen. Iedereen is blij, er staat zelfs al iemand achter de bar de snelheid te regelen want saillant detail: de wijnbar is eigenlijk een carousel. Inmiddels is het avond, hebben we allerlei bands gemist en zijn we medium-duizelig. Mag de pret niet drukken. We doen nog een rondje.

 

 

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.