Er zit nog niets in je winkelwagen. Wil je wat leuks zien?
Go shoppingWijngids voor gevorderden
Toe aan verdieping in je wijnleven?
Hier zit je gebakken.
-
Ik word Weinakademiker
Lees het verslag >Denk groots. Ik wil Weinakademiker worden. In september 2018 ben ik gestart met WSET Diploma Course, die uiteindelijk – als je daar een scriptie achteraan plakt – resulteert in de titel Weinakademiker.
Ik vertel je alles over dit avontuur op Le Club des Vins.
Oh heerlijk, we gaan een paar uur over vulkanische bodems en mineraliteit praten. Het kan mij niet lang genoeg duren. Een heerlijk topic. Mind you, mineraliteit is een omstreden onderwerp ...
Vragen & antwoorden over malolactische omzetting
Omzetting, ja. Ook al wordt het in de wijnwereld steevast malolactische gisting genoemd. Onjuist, want technisch gezien is het geen gisting. Een gisting gaat over het omzetten van suiker in ...
Vieilles vignes: hoe ouder hoe beter?
Vieilles Vignes, Old Vines, Alte Reben – het zijn mooie termen op het etiket, maar een internationale standaard is er niet voor oude wijnstokken. Al is de wijnstok vorige week ...
Wat is sulfiet en wat doet het in wijn?
Sulfiet in wijn is onderwerp van gesprek. Op het eerste gezicht vond ik het aardig overeenkomen met de glutendiscussie, die inmiddels – gelukkig – een beetje lijkt overgewaaid. De sulfiet-hype ...
#nerdalert – de vier gistingen van Bollinger
Als je eenmaal een paar champagnehuizen van binnen hebt gezien, denk je dat je het proces wel een beetje begint te snappen. Vergeet het maar. Begin maart ging ik op ...
Masterclass van Lars Daniels: ”Terroir maakt wijn bijzonder”
Het is dringen geblazen bij de masterclass van Lars Daniels. Gelukkig heb ik een plekje aan tafel weten te bemachtigen. Ik ben bij de Italiaanse Wijnvakdag in de Kookfabriek in Amsterdam. Lars ...
Judgment of Paris: de proeverij die de wereld veranderde
Ik neem je mee naar Parijs. Het Parijs van het jaar 1976. Geen idee hoe de stad van de liefde er toen uit zag, maar ik weet wel dat Galeries ...
Wijnglazen: voor elke wijn een ander glas
Als je me vijf jaar geleden zou hebben gezegd dat ik nu verschillende wijnglazen zou hebben – specifiek voor het type wijn – had ik je voor gek verklaard. Eerlijk is ...
De vergeten druiven van de Champagne
De leden van Club des Vins zijn inmiddels getraind op het te allen tijde kunnen opdreunen van de drie druiven van Champagne: chardonnay, pinot noir, pinot meunier. Totdat een van ...