Wijnspijs: gevulde avocado met tonijn, lente-ui en mayonaise

Wijnspijs: gevulde avocado met tonijn, lente-ui en mayonaise

Weer een makkelijk doch hartstikke feestelijk gerecht: de gevulde avocado met tonijn, lente-ui, paprika en mayonaise. Hieronder vind je het recept plus een lekkere wijnspijs combinatie.

Ingredienten

  • 2 avocado’s
  • 1 blikje tonijn (op water)
  • 1-2 eetlepel mayonaise (naar wens: 1/2 eetlepel yoghurt)
  • 3 lente-uitjes
  • 1/2 rode paprika
  • zout en peper naar smaak

Stappenplan:

  1. Snij de lente-ui en de paprika in kleine stukjes
  2. Meng de groente met de tonijn en mayonaise, die je eventueel wat kunt verdunnen door yoghurt.
  3. Breng op smaak met zout en peper
  4. Halveer en ontpit de avocado en schep het mengsel er in.
  5. Klein beetje peper erover en ready to serve.

Avocado met tonijn

Wijnspijs:

De gevulde avocado. In een handomdraai gemaakt en enorm smaakvol. De tonijn, mayo en vettige avocado gaan goed samen met een rijke chardonnay uit de Nieuwe Wereld. Zoek voor een chardonnay met een klein botertje, die geen of weinig hout heeft gehad. Hier hanteren we wijnspijs tip #3 krachtig bij krachtig, verfijnd bij verfijnd. We zoeken een wijn die net zoveel kracht heeft als het gerecht. Klinkt goed, toch?

Toch wil ik je wijnspijs tip #4 niet onthouden: contrasteren. Dat kan ook heel goed bij dit gerecht. Een strakke chardonnay uit de Bourgogne zal namelijk ook niet misstaan. Die wijnen zijn strak, droog en hebben mooie frisse zuren. Die laatste snijden als het ware door die romige avocado heen. Een goede tegenhanger!

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.