Wijnspijswandeling – de beste besteding van je zondagmiddag

Wijnspijswandeling – de beste besteding van je zondagmiddag

Yasssss, eindelijk weer eens een wijnspijswandeling! Samen met maatje Hanneke trok ik er afgelopen weekend op uit in eigen stad – wat zeg ik – in eigen buurt. Voor de eerste keer vond de wijnspijswandeling plaats in Rotterdam-Noord. Daar moeten we natuurlijk bij zijn.

Ik denk dat het alweer vijf jaar geleden is, toen we onze eerste wandeling liepen. Die van Den Haag, Scheveningen, Delft en Rotterdam kunnen we inmiddels afstrepen. Vandaag staan er zes restaurants op de planning en heeft de papieren strippenkaart plaatsgemaakt voor een app met een code. Handig. Let’s go!

wijnspijswandeling

#1 Restaurant Opporto

Onze eerste stop is bij Opporto in de Hofbogen. Ideaal startpunt, want dat is lekker dichtbij de deur. Bij het kopen van je ticket kun je een voorkeur opgeven waar je je wandeling wilt starten. We zijn allebei benieuwd naar Opporto; het ziet er mooi uit, maar we zijn er nog nooit binnen geweest.

We krijgen een carpaccio van inktvis met krokante stukjes chorizo. Om heel eerlijk te zijn, worden we niet weggeblazen door deze creatie. Met de wijn scoren ze punten, want Portugees. Toevallig kende ik ‘m al van mijn tripjes naar Portugal. Het is een blend van verschillende Portugese druiven: antão vaz, roupeiro en perrum. Weer eens wat anders dan chardonnay, toch? Prima twaalfuurtje.

wijnspijswandeling

#2 Bistro Le Nord

Van Opporto lopen we verder naar Le Nord, een van mijn favoriete plekken van Rotterdam. Er is een groot terras met zon (op sommige plekken), uitgebreide slash verrassende bier- en wijnkaart en spontane bediening. What’s not to like? Ook met de wijnspijswandeling weten ze weer te verrassen. We krijgen een klein menukaartje en mogen één van de drie gerechten met bijpassende wijn kiezen. Hanneke gaat voor de vega quiche met pinot noir en ik kies iberico buikspek met riesling. Te gekke combi, want vet + zuur = hemels.

wijnspijswandeling

#3 Brasserie Nieuw Noord

Daarna lopen we een kilometer of twee, want de volgende stop is Brasserie Nieuw Noord op de Bergweg. Lekker, hoor. Bij Nieuw Noord krijgen we een terrine van eend met spinazie, granaatappel en limoenmayonaise. Dat gaat goed in combinatie met de pinot noir uit Corsica. Pluspunten dat ze de wijn iets hadden gekoeld, heerlijk!

#4 Restaurant Destino

Na een korte wandeling schuiven we aan bij Destino, één van mijn favorieten. Hier moet je zijn voor het betere tapaswerk. Ook Destino biedt een keuze aan: vis of vlees. Wij gaan allebei voor de ingelegde makreel, die werd vergezeld door een glas viura. Voor wie het niet wist, viura is dezelfde druif als macabeo – die vaak in cava wordt gebruikt. Hmmmm…… mooie combi!

blank

#5 Zino Urban Bistro

Een paar stappen verder vind je Zino. Hier worden we verrast met een culinair hoogstandje. We krijgen een ceviche van dorade. De vis is gegaard is het zuur van kalamansi, of om precies te zijn ‘leche de tigre van kalamansi’. De kalamansi blijkt familie van de citrus te zijn. Volgens Wikipedia is het een hybride van de mandarijn en de Chinese kumquat. We drinken daar een weissburgunder (pinot blanc) uit Pfalz bij. We zijn onder de indruk door het gerechtje en de combi.

#6 Alfredo’s Taquiera

Alfredo’s is en blijft totally instagrammable. Een roze trap, een blauwe muur, een kekke keuken en leuke bediening. We krijgen een taco’tje gevuld met van alles. Het is de Carnotas Cabacero; in donker bier gebraiseerde varkensnek met koolsla en salsa van tomatillo, jalapeño en koriander curditos. Daarbij drinken we een tempranillo. Lekkere afsluiter!

wijnspijswandeling

De beste besteding van je zondagmiddag

Als je het mij vraagt, is de wijnspijswandeling de beste besteding van je zondagmiddag. Natuurlijk is het leuk in eigen stad, zodat je weer eens op plekken komt die je nog niet kende, maar het is ook een toffe manier om een nieuwe stad te ontdekken. Op mijn lijstje staan Zwolle, Groningen en Haarlem.

Welke steden staan er op jouw lijstje? Bekijk hier alle steden.


Like what you read? Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?

Ik vind het ook TE GEK als je een reactie achterlaat hieronder ❤

Deze blogpost bevat één of meerdere affiliate links. Lees hier meer.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.