#winewednesday: Hoe ik bijna op bezoek ging bij Mouton Rothschild

#winewednesday: Hoe ik bijna op bezoek ging bij Mouton Rothschild

#WineWednesday – Een wekelijkse column over wat me bezighoudt in de wijnwereld. Dit keer gaat het over mijn uber-avontuur in Bordeaux.

Het zal je maar gebeuren. Je bestelt een uber om naar een wijnbar (Le Wine Bar) te gaan in de hoofdstad van de wijn, Bordeaux. Onderweg vertel je over je tomeloze interesse. De chauffeur hangt aan je lippen en zegt op zijn beurt dat hij laatst nog bij een prachtig chateau op bezoek is geweest. Names please. Chateau Mouton-Rothschild.

Say what?

‘Hoe dan?’, vraag ik – zonder te hysterisch te klinken. Hij was met een klant uit Napa Valley, vertelt hij. ‘Ik kan wel een afspraak voor je maken, hoor’. WHUUUUT. Geluk hing die dag al een beetje in de lucht. Zo beleefde ik de vlucht naar Bordeaux vanuit de cockpit.

En ja hoor, de volgende dag ontvang ik een appje dat ik aanstaande donderdag terecht kan. Help, dan zit ik in de Rhone (en ga ik onder andere langs bij Chateau de Beaucastel – daarover later meer). ‘Bel maar als je weer in Bordeaux bent, dan regel ik het’, zegt mijn favoriete uber-chauffeur en ik moet bijna huilen van geluk.

Dit is the dream, mensen.

Reken maar van jazz dat ik zo snel mogelijk terug ga naar Bordeaux!

Behoefte aan meer wijnvertier?

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.